Çocuk ve gençlerin sosyal, duygusal, bilişsel, fiziksel olarak gelişim süreçleri biricik olup, farklılık göstermekle birlikte; bu süreçte karşılaşılan beklenmedik durumlar, duygularının ve ihtiyaçlarının zamanında ve doğru görülememesi gibi durumlar çocuk ve gençlerin zaman zaman bazı zorluklar ve zorlanmalar yaşamalarına neden olabilmektedir. Çocuk ve ergenler, yaşadıkları zorlanmaların süresine - içeriğine - boyutuna ve daha önce deneyimlediklerine bağlı olarak zaman zaman kendilerini sözel olarak ifade edebilmekle birlikte, zaman zaman da yaşadıkları zorlukları beklenen gelişimi gösteremeyerek, yoğun kaygı-depresyon-korku-fobi durumlarıyla, bazı davranışlarla (kekelemek, alt ıslatmak, şiddet gösterme vb) ifade edebilmektedirler.
Bu zorluklar/zorlanmalar üzerine yürütülen psikolojik danışmanlık sürecinde; onların günlük hayatta yaşadıkları zorlanmaları çözmeleri, kaynaklarını fark etmeleri, duygularını fark edip-ifade etmeleri için onlara etik ilkeler ve bilimsel bilgiler doğrultusunda eşlik etmeyi amaçlamaktayız. Bu süreçte uzmanlarımız, yetkin oldukları alanlarda ve eğitimlerini alıp-uzmanı oldukları yaklaşımlarla hizmet vermektedirler.
Çocuk ve gençlerle çalışırken aile danışmanlığı da sürecin en önemli parçalarından biri olmaktadır. Çünkü genellikle çocuk ve ergenler bir terapi sürecine başlamaya kendileri karar vermemekte; zorlanmalarını, yaşadıkları problemlerini gören bakım verenleri tarafından terapiye getirilmektedirler. Bu anlamda ebeveyn danışmanlığı; hem oluşabilecek zorluklar daha oluşmadan önleyici olarak, hem de çocuk/ergenin yaşadığı zorlanmanın daha detaylı ele alınması ve işlevsel çözümler üretilebilmesi açısından çok önemlidir.